Aronija

Aronija predstavlja zelo močno orožje v preventivi.

Uporablja pa se jo seveda tudi v kurativi. Je sadež prihodnosti in ima izrazit zdravilen vpliv na človekovo telo. Študije so pokazale, da aronija deluje celo antikancerogeno in predstavlja močno podporo pri ubijanju malignih celic tumorja na možganih, pljuč, dojke, debelega črevesa in jeter.

Kot močan antioksidant preprečuje nastajanje prostih radikalov, zato upočasnjuje proces staranja in razvoj kroničnih bolezni.

Aronija izboljšuje cirkulacijo krvi, znižuje vrednost holesterola in trigliceridov. Blaži glavobole, znižuje krvni tlak ter blagodejno vpliva na želodec in prebavni trakt. Pomaga pri dvigu imunskega sistema, zmanjšuje vnetja, zmanjšuje virusne in bakterijske infekcije urinarnega trakta, izboljšuje delovanje žolča in jeter, ščiti očesne celice pred nastankom sive mrene, kožo pred nastankom melanoma, blagodejno vpliva na delovanje ščitnice, predstavljala pa naj bi tudi močno zaščito pred pojavom demence in Alzheimerjeve bolezni.

Vsebuje vse esencialne vitamine – C, A, E, B1, B2, B3, B5, B6, B9, od mineralov pa vsebuje cink, železo, kalij, kalcij, mangan fosfor in jod.

Pri nas dobite aronijo v čajnih mešanicah, v obliki 100 % sadnega namaza in soka. Odlično se obnese tudi v kombinaciji z drugimi sadnimi plodovi.