Podjetje, nosilec blagovne znamke »Hram in špajza« deluje že od leta 1993. Je družinsko podjetje, kar dodatno viša kvaliteto poslovanja.

Tako je nastala družina proizvodov iz izključno naravnih dobrin. Z imenom »Hram in špajza« pa je bila želja povezati tradicionalno izročilo naših babic z elementi sodobnih spoznanj, brez uporabe kemije in dodatkov, ki vse prepogosto zaidejo v sodobna živila in prehranska dopolnila.

Z združitvijo znanj zeliščarstva in veliko dodatnega izobraževanja na področju alternativne medicine, predvsem temelječe na tradicionalni kitajski medicini, lahko sedaj s holističnim pristopom priskočimo na pomoč, v glavnem s preventivnim svetovanjem, kakor tudi v podpora obstoječim tradicionalnim metodam.

V blagovni znamki so zajete dobrote, ki so shranjene v hramu, kakor tudi v špajzi. Trudimo se ohranjati kulinarične, kakor tudi proizvode naravnega ljudskega zdravilstva. Črpamo iz tradicije, ki je na slovenskih tleh globoko zakoreninjena, in spoznanja naših prednikov povezujemo sodobnimi spoznanji.

Nikakor pa v naših izdelkih ne boste deležni umetnih sladi, umetnih konzervansov, umetnih barvil, ojačevalcev okusov…….skratka ničesar, kar nadomešča naravne sestavine in kar umetno podaljšuje rok trajanja.

Kombinacije zelišč in naravnih surovin kombiniramo tako, da dosežemo optimalen vpliv na naš organizem.

Zelišča in naravne surovine nabiramo izključno ob sončnem vremenu, saj verjamemo, da  tako ujeta sončna energija dodatno blagodejno vpliva na učinkovitost.